Report: #1076054

Complaint Review: Victor Ponta Si Marius Manolache

  • Submitted: Thu, August 15, 2013
  • Updated: Thu, August 15, 2013
  • Reported By: Thomas Lowell Ketchum, Jr. — Ograzi Other
  • Victor Ponta Si Marius Manolache
    Blvd. Dimitrie Cantemir, Nr. 2A, Bl. Apt. 3
    Bucharest, Other
    Romania

Victor Ponta Si Marius Manolache Thieves, Con Artists, and Organized Criminal Thugs, Posing as legitimate politicians and lawyers Bucharest Romania

Show customers why they should trust your business over your competitors...

 
Feb 5
 to avmanolachemar. [continued below]....
....., bgdn_vlad, mjs.avocat, decan, secretariat, eliberaredeciz., alexandru.miha., gheorghiu, lavinia.tudose, sesizari, administrativ, saj, petrescu
 

 

 

 Tradus in limba romana , text trimes deja in limba engleza.

Traducerea a fost facuta  in acord cu legea si sfatul legal dat de avocat.

Reprezinta o NOTIFICARE DE RECUPERARE A CONTRAVALORII CONTRACTULUI ACHITAT DAR NERESPECTAT .

BAROUL AVOCATILOR din BUCURESTI , va primi o copie de asemeni.

Originalul in engleza deja transmis se afla in continuarea traducerii.

Traducere in romana a textului:

.

 

 

Draga Domnule Avocat Manolache Marius,

Sunt foarte sigur ca va amintiti de mine , a-ti primit 10.000. Euro plus T.V.A. pentru un contract nr 90206 din.data de 04.09.2010.  Semnat de dumneavoastra  cu sotia mea Ketchum Elena Michaela , de a m-a reprezenta/apara , in Tribunal , atunci cand am fost arestat

( sub un alt nume , nu al meu) de catre autoritatile romane la cererea Guvernului Statelor Unite -Interpol, la data de 02. Septembrie 2010.

Contractul a fost semnat cu dumneavoatra domnule Avocat Manolache Marius si nu cu domnul Vlad Bogdan

de a m-a reprezenta si apara legal.

In orice caz i-ati promis sotiei mele ca voi fi eliberat imediat, ca a doua zi voi fi liber si voi bea cafeaua in biroul domnului Vlad Bogdan.

Toate au fost minciuni. Ca urmare a neatentiei si neglijentei , prin faptul ca a-ti refuzat sa ma reprezentati in Tribunal , am ramas  in inchisoarea din Campina 205 zile , dupa care am fost extradat illegal ( in fapt rapit )in Statele Unite.

   Un alt avocat a depus plangere pentru cazul meu la C.E.D.O impotriva  executarii etradarii mele illegal de catre  Statul Roman ce a violat Tratatul de extradare semnat de Romania cu Statele Unite.

A-ti pretins si mai mult de 10.000. Euro , false pretentii , dumneavoastra ar trebui sa mergeti la inchisoare conform legii.

Cand am fost eliberat in data de 12 Decembrie 2012., Judecatorul , domnul Michael P. Mills , a decis eliberarea mea si intoarcerea in Romania pentru a ramane permanent.

   Prin aceasta scrisoare tin sa va informez pe fiecare dintre dumneavoastra  , urmatoarele (1) Domnule Manolache M., nu m-ati reprezentat in Tribunal , nu v-ati respectat promisiunea contractuala  (2) dupa c*m a fost mentionat de Tribunalul Ploiesti cu o adresa depusa in dosarul meu pentru a fi informat ca domnul Vlad Bogdan nu a fost gasit de Baroul din Bucuresti , deci , neputand reprezenta legal pe cineva in Tribunal , chiar daca as fi fost de acord sa ma reprezinte dansul ( dar NU am fost de acord sa ma reprezinte)  (3) sunt nemultumit de modul in care a decurs reprezentarea/apararea mea , de catre domnul Vlad Bogdan, se pare un practicant al legii nelegal, desemnat de dumneavoastra.   (4) doresc sa recuperez de la dumneavoastra domnule Manolache M., cei 52.576,00 lei, pe care sotia mea vi i-a platit pentru a ma reprezenta/apara in Tribunal ca avocat , asa c*m a-ti semnat , dar nu m-ati reprezentat., (5) altfel am intentia de a va da in judecata pe amandoi ( inainte insa voi depune o plangere la Baroul Avocatilor din Bucuresti , pentru cele 27 si jumatate de luni de arest illegal cu retinerea in inchisoare ca rezultat al neglijentei in pierderea cazului prin refuzul de a ma reprezenta in acord cu legea , ca urmare a acordului prin contract platit de a obtine serviciul de reprezentare si prin inselaciune , nu s-a executat.

     Il admir pe partenerul dumneavoastra, domnul Victor Ponta si cred ca ar fi o rusine sa-l faceti sa sufere in vreun scandal in care fara sa vrea va deveni public.

Oricum , cea mai simpla cale este ,foarte clara (1) sa-I inapoiati sotiei mele cei 52.576.00 lei , platiti pentru NIMIC  (2) iar mie pentru cele 27 si jumatate luni de

falsa / ilegala retinere datorata neglijentei cu care a-ti tratat cazul meu , ca urmare a celor mentionate puteti  evita de a ajunge public totul.

Sotia mea isi va recupera pierderea , cei 52.576.00 lei.

In cazul meu , pentru cele 27 de luni si jumatate petrecute in conditii de detentie din neglijenta dumneavoastra , cu

o extradare ilegala ce a cauzat direct falimentarea  companiei noastre  prin pierderea a sutelor de mii de euro in timpul celor 28 de luni . O singura data va fac aceasta oferta de intelegere amiabila si nu  voi depune plangere. In caz contrar ve-ti plati cei 52.576. 00 lei , dupa care 1.000.000. U.S. dolari pentru pierderea afacerii . Depunem plangere la Baroul Avocatilor si la Tribunal.

Nu reprezinta decat o mica parte fata de suma de 4.000.000.Euro cerute la CEDO .

Astept raspunsul dumneavoastra, dupa care in jurul datei de 01. Februarie voi cere sfatul legal a unui avocat pentru a ma reprezenta si cu o plangere impotriva domnului Vlad Bogdan la Baroul Avocatilor din Bucuresti , urmata de o plangere in recuperarea pierderilor . Va vom actiona in judecata pe amandoi  de asemeni si in Tribunalul din Statele Unite ale Americii , fiind cetatean american , va las sa stiti ca am dreptul sa ma apar si o voi face.

Thomas Lowell Ketchum Jr.

Elena Mihaela Ketchum         

 

Domnilor,

Asa c*m am promis in E-mailul transmis inainte dumneavoastra , pe data de 31.01.2013. M-am intalnit cu avocatul ce ne va reprezenta si am fixat cativa pasi inainte de a depune plangerile si la Baroul de Avocati din Bucuresti.

Avocatul meu m-a instiintat ca cel putin 6000 de Euro de la fiecare dintre dumneavoastra vom putea recupera prin Asigurarile dumneavoastra de Malpraxis , immediate . Respectiv 6000 Euro de la Asigurarile facute pentru domnul  Avocat Manolache M. si 6000 Euro de la cea facuta de domnul Vlad B. (1)  Doresc sa evit un scandal cu urmari in public. Ofer  ca ultima sansa de a nu mai depune plangere la Baroul Avocatilor si a va actiona in judecata pentru negligenta si inselaciune  prin neprezentarea in apararea mea si cu tot ce a rezultat apoi, illegal arest , detentie . Ilegala extradarein Statele Unite ale Americii   . Nu voi mai face aceste lucruri , daca sunteti de acord   cu plata sumei de 12.000. Euro , numerar catre sotia mea, Elena Mihaela Ketchum , la biroul dumneavoastra ( ori oriunde vom fi de acord impreuna ) , vom scrie o intelegere amiabila de ambele parti ca nu vom mai avea alte pretentii in present si viitor.

Personal sunt convins ca ar terbium platitii o suma mult mai mare de bani pentru tot ceea ce s-a intamplat , dar facem aceasta oferta cu credinta ca putem rezolva totul pe cale amiabila , legal in afara sectorului public.

Pentru plata banilor si scrierea intelegerii si semnarea ei , propunem data de 08. Februarie 2013 ora 16.00

La inchiderea programului cand poate veni si avocatul nostru , urmand a nu mai da curs plangerilor.

Puteti contacta pe sotia mea , in Romania , ori puteti vorbi cu mine in engleza, la numarul de celular 0724 428 448. Ori prin E-mail la adresa :


Asteptam cu placereintr-un fel sau altul un semn, apreciem. In orice caz inainte de Vineri .

Cu sinceritate:

Thomas Lowell Ketchum Jr.

Elena Mihaela Ketchum  

---------- Forwarded message ---------- From: Thomas Ketchum <thomasl.ketchumjr@gmail.com> Date: Mon, Feb 4, 2013 at 12:28 PM Subject: FINAL GOOD FAITH SETTLEMENT OFFER Re: Breech of "Contract De Asistenta Juridica Nr. 90206/04.09.2010" To: avmanolachemarius@yahoo.com, bgdn_vlad@yahoo.com, mjs.avocat@yahoo.com Cc: petrescu elena <petrescu_elenam@yahoo.com>
Gentlemen,

 

As promised in my earlier e-mail to you, I met with my Romanian attorney on 31 January 2013 and have made plans to move forward in this matter, starting with complaints to the Bar Association in Bucharest against Mr. Manolache and Mr. Vlad.

 

My attorney advises me that we will almost certainly recover from both of you and has also advised that you each carry "malpractice insurance", which will almost certainly pay, as a minimum 6,000.00 Euros from Mr. Manolache and 6,000.00 Euros from Mr. Vlad.

 

You are offered this one (1) last chance to avoid the scandal and adverse publicity, which will be associated with prosecuting claims against you, both at the Bar Association and in the Courts. If you agree to my terms, I will also drop the claim against each of you for malpractice and gross negligence which resulted in my illegal arrest, detention, and illegal extradition to the United States, with all that followed this.

 

If you are prepared to remit, immediately, 12,000.00 Euros, in cash, to my wife, Elena Mihaela Ketchum, she and I will, in your office (or in some other mutually-agreeable forum), execute a settlement agreement which releases both of you from all liability and holds both you and your law firm(s) "harmless" in terms of liability, past, present, and/or future.

 

Personally, I am convinced that I am owed a LOT more money than this for all that has happened, but this offer is made, in good faith, as a last opportunity to resolve this matter, amicably, and out of the public eye.

 

This money and this agreement must be concluded prior to the close of business in Bucharest, on Friday, 08 February 2013.

After the above-mentioned time, the offer is withdrawn forever and my attorney and I will move forward with the more public phase or our claims against each of you.

 

You may communicate with my wife, in Romanian, or with me, in English, by responsive e-mail, to me at this address or to my wife at PETRESCU_ELENAM@YAHOO.COM .

 

The pleasure of a prompt reply, one way or another, will be appreciated. In any case, you have until Friday afternoon.

 

Sincerely,

 

Thomas Lowell Ketchum, Jr.

 

On Fri, Jan 11, 2013 at 5:43 PM, Thomas Ketchum <thomasl.ketchumjr@gmail.com> wrote:

Dear Sir,

 

I am very sure that you do not remember me, but you took more than 10,000 Euros, plus Value Added Tax (TVA) for representation of me when I was arrested (under a name not even my own) by Romanian authorities pursuant to an INTERPOL request from the United States government on or about September 02, 2010.

 

As the contract was made with you, and not Mr. Vlad, it was YOU that was required to represent me in the proceedings which followed. In any case, you promised my wife that I would be immediately free and Mr. Vlad promised that I would be free and "drinking coffee with him in his office very soon".. All of which was a pack of lies.

 

As a direct and proximate result of your wanton and gross negligence and your failure and/or refusal to provide me with competent representation, yourself, I remained in a Romanian jail in Campina for 205 days, after which, I was illegally extradited (in fact, kidnapped) to the United States.

 

Another attorney is handling my claim before C.E.D.O., which was filed against the Romanian state for the illegal extradition, which violated the terms and conditions of the USA-Romania Treaty of Extradition.

 

Like I said, as a direct and proximate result of your wanton, gross negligence and breech of duty to me as a paying client, I suffered 205 days in Romanian jail and another 20 1/2 months of internment in the United States.

 

It may interest you to learn that the Federal Judge in the United States which was handling the "case" against "me" finally ruled that my U.S. civil rights, including the right to due process of law, protected by the 5th Amendment to the U.S. Constitution, was violated by the treatment of me by the parties and each of them... Had you provided me with even a minimally competent level of representation, I would never have stayed in jail and would have never been illegally extradited in the first place.

 

As it stand now, you took more than 10,000 Euros from my wife under false pretenses and, in fact, you should go to jail for that, alone, as a matter of law.

 

When Chief U.S. District Court Judge Michael P. Mills finally saw the "handwriting on the wall", I was released on 12 December 2012 and made my way back to Romania, where I remain a permanent resident.

 

By this letter, I inform you, and each of you that (1) you breached your duty of fair representation to me, (2) that, according to the Court in Ploiesti,  I am informed that Bogdan Vlad was not "found" (admitted to) in the Bar in Bucharest and was, therefore, unable to legally represent me, even if I had agreed to this (which I did NOT do), and (3) I am most unhappy with your failure to represent me and with Mr. Vlad for his false representations that he was allowed to practice law at all, and (4) that I intend to recover from you, Mr. Manolache, the 52576.00 RON, plus interest, that my wife paid to you for representation which I never got from you, and, finally, (5) that I intend to sue both of you (after first filing a complaint with  the Bucharest Bar association) -- the suit being for my resulting 27 1/2 months of illegal incarceration which resulted from your failure and refusal to represent me, according to a lawful and paid-in-full contract for representation services.

 

I am an admirer of your partner, Victor Ponta, and it will be a shame for him to suffer through the scandal which will invariably follow this litigation as it becomes public. However, unless you see your way clear to make (1) my wife whole for the 52576.00 RON that she paid for NOTHING and (2) ME, for the 27 1/2 months of false imprisonment which resulted from your gross negligence in my case, then I am at a loss to see how as very public drama in this matter is to be avoided.

 

My wife can be made whole with the sum that she paid (52576.00 RON). I am another matter, altogether. I am open to suggestions as to just exactly what you think 27 1/2 months of my life is worth. You need to also know that your gross negligence with respect to me, and with all that followed with my illegal extradition was a direct and proximate cause of the failure of our company (faliment) and for losses to our fertilizer production business in the hundreds of thousands of Euros over the past 28 months.

 

I will make you a one-time offer to resolve this matter prior to filing any complaints publicly. You pay my wife her 52576.00 RON back and then you pay me $1,000,000.00 U.S. dollars for my damages and loss of business and we will call it a day. Otherwise, we plan to move forward, both with the Bar complaint and in court.

 

This is rather inexpensive when compared to what we are already suing Romania for in C.E.D.O...There we are suing Romania for more than 4,000,000 Euros.

 

I await your response, if any, for a period until 01 February 2013, after which time, I will have my new Bucharest avocat file complaints against both you and Mr. Vlad with the Bar association of Bucharest, followed immediately by a civil complaint for damages. I am also considering filing suit against both of you in a United States District Court, since I remain an American citizen and can trust that the courts there will not be "bought" by either you or anyone you may know.

 

Sincerely,

 

Thomas Lowell Ketchum, Jr.

 

 

 

 

  


 
 

 


Reply


Reply to all


Forward

   
Click here to Reply, Reply to all, or Forward


Is this Ripoff Report About you?
Ripoff Report A business' first line of defense on the Internet.
If your business is willing to make a commitment to customer satisfaction Click here now..

Does your business have a bad reputation? Fix it the right way. Corporate Advocacy Program™

Set the record straight: Arbitration Program

SEO Reputation Management at its best!

This report was posted on Ripoff Report on 08/15/2013 09:29 AM and is a permanent record located here: http://www.ripoffreport.com/reports/victor-ponta-si-marius-manolache/bucharest-other/victor-ponta-si-marius-manolache-thieves-con-artists-and-organized-criminal-thugs-posin-1076054. The posting time indicated is Arizona local time. Arizona does not observe daylight savings so the post time may be Mountain or Pacific depending on the time of year. Ripoff Report has an exclusive license to this report. It may not be copied without the written permission of Ripoff Report. READ: Foreign websites steal our content

Search for additional reports

If you would like to see more Rip-off Reports on this company/individual, search here:

Report & Rebuttal
Respond to this report!
Also a victim?
Repair Your Reputation!
Ripoff Report Recommends
ZipBooks Accounting Software

Advertisers above have met our
strict standards for business conduct.